Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова (МУП) Кантона Сарајево ухапсили су на подручју сарајевске општине Стари Град особу чији су иницијали Д.Б. (23), осумњичену за покушај убиства малољетника, и дјевојку чији су иницијали Ш.Х. (23) због основане сумње да је починила кривично дјело саучесништво.

У саопштењу МУП Кантона Сарајево прецизира се да је јуче Прва Полицијска управа обавијештена да је на Обали Кулина бана, у општини Стари Град, употребом оштрог предмета повријеђена једна особа.

Изласком на лице мјеста, полицијски службеници потврдили су наводе пријаве, а извршеним провјерама утврђено је да је повријеђена малољетно особа рођена 2003. године и настањено у Сарајеву.

Повријеђеном је љекарску помоћ указала екипа кантоналног Завода за хитну медицинску помоћ, а потом је превезен у Универзитетски клинички центар у Сарајеву, гдје су констатоване тешке тјелесне повреде опасне по живот.

Повријеђени малољетник је задржан на лијечењу на Клиници за торакалну хирургију.

Полиција је синоћ у 19.45 часова пронашла и ухапсила особе чији су иницијали Д.Б. и Ш.Х. О свему је обавијештен дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва Сарајево.

Ухапшени су предати у просторије МУП Кантона Сарајево. Полицијски службеници настављају криминалистичку обраду над овим особама.