Кетлин Кавалек, амбасадорица и шефица Мисије ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини недавно је упутила поздравно писмо и честитку на поновном избору начелнику општине Соколац Миловану Бјелици.

Тим поводом начелник Бјелица је данас упутио одговор амбасадорици Кавалек:

Уважена госпођо Кавалек,

У име грађана општине Соколац и у моје лично име хвала Вам на ријечима подршке.

Желим да поздравим досадашњи труд и активности организације коју представљате у пружању подршке друштвима Републике Српске и Босне и Херцеговине у достизању инклузивне демократије и одговорног управљања, на бази поштовања темељних права и слобода и владавини закона.

Вриједности којима сам привржен од почетка свог политичког дјеловања прије више од тридесет година, су управо вриједности на којима се темељи и сама организација на чијем сте челу у БиХ.

Дакле та борба за демократско уређење од првих слободних избора и рад у име интереса своје заједнице и свих њених грађана, без обзира на етничку припадност, вјероисповјест, увјерење, пол или доб, уз придржавање принципа доброг управљања, одговорности, транспарентности и владавине закона, представља основу моје политике и политике Српске демократске странке (СДС). На тим основама градио сам све локалне политике у претходна два мандата на челу општине Соколац. Општина Соколац је отворена заједница, спремна да угости све добронамјерне људе и организације. У прилог томе говоре успјешно реализовани пројекти у сарадњи са више међународних организација и агенција, од којих издвајам Европску банку за обнову и развој (EBRD), Развојни програм Уједињених нација (UNDP), Међународни фонд за пољопривредни развој (IFAD), Амбасаду Јапана, Чешке Републике, итд.

Сходно томе, са великим задовољством прихватамо пружену руку Мисије ОСЦЕ-а у БиХ, те Вас у име грађана општине Соколац позивам да са сарадницима посјетите нашу локалну заједницу, како би разговарали о продубљивању наше сарадње у подручјима која спадају у нашу надлежност.

Радујем се Вашој посјети и будућој сарадњи у интересу грађана општине Соколац.“  – наводи се у одговору начелника Бјелице.