Знате ли онај осјећај апсолутног гађења који вас ухвати у стомаку кад прочитате или видите нешто на друштвеним мрежама, а знате да није истина? Или нисте сагласни или не вјерујете да је истина?

Ако одлучите да коментаришете; сљедеће што знате је да сте уплетени у рат с потпуним незнанцима на интернету. лако можда знате да ваша свађа нема смисла, не можете стати. Тада схватите да је прошло још 30 минута вашег живота које не можете вратити.

“Не могу смислити бољу ствар коју бисте за своје ментално здравље могли направити од тога да се престанете расправљати с незнанцима на интернету. Свађа с непознатим особама на интернету може имати исти утицај на ваше ментално здравље као и изгарање”, каже Rachelle Stone, тренерица за избјегавање изгарања.

Ево које посљедице свађање на интернету може имати на ваше ментално здравље

#1 Осјећате се депресивније сваки пут кад сте на друштвеним мрежама

Пулс вам се повећава сваки пут када користите друштвене мреже, због непознатог одговора који може добити ваша објава или коментар. Ова депресија може довести до повишеног крвног притиска и откуцаја срца.

#2 Више сте под стресом

Примијетићете да имате мање стрпљења.

#3 Развијате несаницу

Понављање виртуалних аргумената са странцима вам штети. Ови интернетски аргументи подстакнуће вас усред ноћи да поновите своје одговоре и покушате промијенити исход разговора. Тако одузимате тијелу драгоцјени сан који не можете надокнадити.

#4 Развијате физичке тегобе

Стрес је познати узрок свих врста физичких тегоба, попут дијабетеса, псоријазе, високог крвног притиска, дебљања, несанице и још много тога.