Већина путева је проходна, у вишим крајевима и преко планинских превоја има поледице и угаженог снијега на коловозу, док је због сметова обустављен саобраћај на регионалном путном правцу Улог-Кланци преко Морина, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Повећана је опасност од одрона, посебно дионицом магистралног пута Брод на Дрини-гранични прелаз Хум-Шћепан Поље, гдје је путнички саобраћај отежан, а за теретна возила потпуно обустављен.

Магла смањује видљивост на путним правцима Жепче-Добој и Кључ-Сански Мост.

Вангабаритни терет превози се дионицом Леденице-Црквине-Добој-Каруше, па се возачима скреће пажња да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На путевима на којима се изводе радови, обавезно је поштовање привремене саобраћајне сигнализације.

Обустављен је саобраћај на дионици магистралног пута Козарац-Ламовита и преусмјерен на обилазницу у непосредној близини.

Радови су актуелни на путном правцу од Модриче према Добоју, затим на улазу у Добој из правца Руданке гдје је у току изградња кружног тока, те на подручју Котор Вароша и у Бањалуци.

Због изградње кружне раскрснице на магистралном путу Клашнице-Лакташи саобраћај путничких возила и аутобуса преусмјерава се обилазним путем кроз Лакташе, док је забрањен пролазак теретних возила, осим за возила доставе и возила чије одредиште је прије зоне радова.

Сав теретни саобраћај преусмјерава се на ауто-пут. Из правца Градишке петља то је „Александровац“, из правца Бањалуке код хотела „Ћубић“, из правца Прњавора петља „Друговићи“, а из правца Српца петља „Лакташи“.

АМС препоручује возачима који путују или треба да путују кроз Лакташе да користе ауто-пут „Девети јануар“ и на тај начин смање саобраћај у центру ове општине.

Радови се изводе и на регионалним путним правцима Тедин Хан-Криж /граница Републике Српске и ФБиХ/, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, Укрина-Клупе, у мјесту Шњеготина и Укрина-Горња Вијака, док је због клизишта обустављен саобраћај на дионици Мраковица-Подградци.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, од 8.15 до 15.05 часова радним данима, долазиће до повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

У ФБиХ се због радова успорено саобраћа на ауто-путу у зонама петљи Какањ, Високо и Подлугови. Пролазак возила регулише саобраћајна сигнализација.

У току су радови у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица због чега се саобраћа наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима. У ноћним часовима, од 23.00 до 4.30 часова саобраћај се на овој дионици обуставља.

Саобраћај је због радова и даље обустављен у тунелу Јасен на путу Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила масе изнад седам и по тона, са изузетком аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путном правцу Живинице-Бановићи и Каоник-Громиљак.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања.