Бивши предсједник Општинског одбора ДЕМОС-а Пале Мирослав Симовић оптужио је данас регионално руководство те странке да су водили и још увијек водеоркестрирану кампању против менаџмента Олимпијског центра Јахорина. Симовић тврди да је план ДЕМОС-а да руковођење Олимпијским центром преузму њихови људи.

„По налогу предсједника регионалног одбора ДЕМОС-а Аце Станишића годинама сам медијски нападао руководство Олимпијског центра Јахорина“, тврди бивши предсједник општинског одбора ДЕМОС-а Пале Мирослав Симовић и додаје да му је Станишић тада говорио да он то не може лично јер има послове на Јахорини па се брине за њихову реализацију.

„Прије годину дана ми је тврдио да менаџмент Јахорине неће још дуго опстати и да он ради на томе да Олимпијски центар добије новог директора који ће бити близак њему, те да за све то има подршку начелника оптштине Пале Бошка Југовића (СНСД)“, истиче Симовић.

На наше питање да ли је био упознат с новодима, који су се ових дана појавили у медијима, да је преко руководства ДЕМОС-а опран новац криминалних кланова из Србије, Симовић одговара да он то док је био члан ДЕМОС-а није ни чуо ни видио.

А да ли је чуо да је мјесто директора Олимпијског центра резервисано за брата Аце Станишића, одговара:

„Чуо сам за то али кад сам питао Ацу он ми није директно одговорио“, каже Симовић и понавља да је план био да се овлада Јахорином.

,,Требало је да одређени људи преузму Олимијски центар од садашњег менаџмента.Тек послије, када сам у све то ушао, видио сам колики су то послови, како се добијају јавни тендери, ко купује плацеве на планини, коме се морају дати паре прије тога“, појашњава Симовић и додаје да је, након одбијања да медијски напада менаџмент Олимпијског центра, изборним инжењерингом остао без мјеста одборника и смијењен је са мјеста предсједника Општинског одбора ДЕМОС-а.

Очекује,како каже,нове нападе.

„Запослен сам у Електродистрибуцији Пале Ацо Станишић ми је директор и вјероватно већ од понедељка ја ћу бити на удару а можда ћу остати и без посла“, тврди Симовић.

Он истиче да неће одустати од борбе против, како каже, накарадног система.

„У Палама имaмо четири породице које раде све послове. На изборима 2016. године сам се борио да, након 20 година скинемо СДС са власти, а када смо то успјели те четири породице које су до тада владале прешле су на другу страну и наставиле са пословима“, тврди Мирослав Симовић, бивши предсједник Општинског одбора ДЕМОС-а Пале.

Коментар на оптужбе Симовића покушали смо добити од предсједника Регионалог одбора ДЕМОС-а Аце Станишића, али нас је поруком обавијестио да је тренутно ван БиХ.