Због погоршане епидемиолошке ситуације у Републици Српској сви ученици од понедјељка прелазе на онлајн наставу у наредних седам дана, рекла је Наталија Тривић, министарка просвјете и културе Републике Српске, након сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације.

Исто се односи и на високошколске установе.

Тривић је рекла да се у наредних седам дана затварају и установе културе, док ће предшколске установе наставити са радом.

– Пратићемо ситуацију и тако поступати. Ујутро ће министарство дати инструкције свим школама по питању организације рада, као и инструкције ненаставном особљу да само они који имају потребу долазе у школске објекте уколико то захтијевају њихови послови – навела је Тривићева.

Она је истакла да се све вријеме док је трајала настава у школским објектима успијевао смањити број заражених вирусом корона, али да је порастом броја обољелих у Српској од одређеног броја школа затражено да настава буде пребачена на онлајн.

Тривићева је уједно и апеловала на ширу јавност Српске и на све грађане да свако да допринесе смањењу ширења вируса корона.