Фудбалска репрезентација Србије вечерас креће у нови поход, нови изазов.

Екипа Драгана Стојковића Пиксија, који дебитује на клупи националног тима, на стадиону „Рајко Митић“ дочекује Републику Ирску, а нови српски селектор је на слатким мукама.

Јасно је да ће му “проблем” бити да састави идеалан тим одмах на првом мечу, јер је са тимом провео тек три дана, али треба очекивати промјене, прије свега неке нове клинце.

Оно што је сигурно, јесте да ће Пикси, као што је и сам рекао, правити екипу која игра офанзивно и допадљиво, те нема сумње да ће репрезентација играти нападачки, јер Стојковић жели да се тај култ врати.

Овако би могао да изгледа тим репрезентације Србије против Ирске: Рајковић, Миленковић, Митровић, Вељковић, Лазовић, Костић, Максимовић, Илић, Тадић, Милинковић-Савић, Влаховић, пише Блицспорт.

На голу ће малтене па сигурно да буде голман Ремса Предраг Рајковић. Иако је Марко Дмитровић постигао гол у дресу Еибара, некадашњи чувар мреже Црвене звезде који гради каријеру у Француској ближе је избору на голу.

Испред њега би требало видјети младог Николу Миленковића из Фјорентине, Стефана Митровића капитена Стразбура, као и стандардног првотимца Вердера Милоша Вељковића.

Костић игра сезону из снова, и гура Ајнтрахт ка врху табеле, док је Дарко Лазовић ударна игла Вероне.

У везном реду могло би доћи до највећег изненађења, млади фудбалер Иван Илић ове сезоне се показао као неко од ког треба очекивати велика дјела.

Похвале на његов рачун упутио је и сам Драгана Стојковић Пикси, а велика нада српског фудбала својом игром, ставом и прије свега зрелошћу заслужује стартних 11.

Поред њега, ту је и Немања Максимовић који је један од кључних играча Хетафеа.

Испред њих двојице треба очекивати и двојац који чине Сергеј Милинковић-Савић и Душан Тадић.

Јасно је да су то два фудбалера која ће креирати игру и бити ударне игле овог тима, а о њиховим квалитетима је излишно писати.

У самом шпицу напада, треба ло би да се нађе момак који је у завидној форми, фудбалера којем је тек 21 година, али који постаје нерешива енигма за дефанзивце једне од најјачих лига Европе – Душана Влаховића.

Иако је Александар Митровић већ сада један од најефикаснијих нападача у историји репрезентације, млади Дуца је неко коме треба да ти повјерење јер он то на терену враћа вишеструко.

Кога год да изведе Драган Стојковић Пикси вечерас против Ирске, имаће пуну подршку свих навијача, јер је његовим доласком враћено самопоуздање и вјера да ће његов тим бити за велика дела.