Португалија је данас продужила суспензију летова са Великом Британијом и Бразилом до 15. априла, а дозвољени су само летови у хуманитарне сврхе и ради репатријације, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Португалија, која има 16.837 смртних случајева од ковида 19 и 820.407 случајева заразе, суспендовала је летове са ове двије земље у јануару да би спријечила ширење нових сојева вируса корона.

Нова варијанта која је иницијално откривена у Британији дјелимично је одговорна за велики раст броја заражених почетком 2021. године, након чега су болнице постале преоптерећене. Ситуација се од тада драстично поправила.

Путници који добију дозволу да се врате у Португалију из Британије или Бразила, као и из Јужноафричке Републике, морају да покажу негативан тест не старији од 72 часа или да проведу у карантину 14 дана.

Министарство унутрашњих послова наводи да ће путници из осталих земаља у којима је стопа инфекције 500 или више случајева на 100.000 становника морати у изолацију на 15 дана по доласку.