Менаџмент Олимпијског центра „Јахорина“ преузима управљање туристичким комплексом Андрићград у Вишеграду, саопштено је из овог центра.

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић рекао је да им је циљ да од Јахорине, преко Таре, до Златибора направе једну туристичку регију, а да Андрићград и Мећавник буду везивни фактори.

– План је да људи који зимују седам дана на Златибору, Тари или Јахорини, два дана проведу у Андрићграду. Такође, имамо заједничку идеју са општином Бајина Башта да покренемо реализацију пројекта Гондола од Перућца до Митровца и да на тај начин заокружимо чаробан прстен око Дрине – гондолом до Перућца, па бродом до Андићграда – навео је Љевнаић.

Према његовим ријечима, када је менаџмент кренуо да припрема пројекат развоја Горњодринске регије, пронашао је велики број могућности за развој, па су сада у фази планирања и анализе.

– Закључио сам да се у вријеме старе Југославије, у овај предио садашње Републике Српске и Србије јако мало улагало. То за нас сада представља највећу предност, јер располажемо нетакнутим прелијепим природним благом, са огромним потенцијалом за развој. Као што сам вјеровао у Јахорину, тако вјерујем да ћемо и од ове регије направити највећу туристичку атракцију у Европи – поручио је Љевнаић.

Он је додао да то није једини пројекат изван подручја Јахорине, те да им је усвојена и иницијатива да буде изграђен ски-центар „Игришта“ код Власенице.

– Мој тим је још прије годину дана направио развојни пројекат ски-центра „Игришта“, детаљно разрађен по фазама и инвестицијама, а Влада Републике Српске је усвојила тај пројекат. На Скупштини акционара смо формирали Пословну јединицу Игришта и сада предано радимо на припреми инвестиција. Реализовањем ових пројеката направићемо нову димензију у развоју скијашког спорта – каже Љевнаић.

Он наводи да на Игриштима очекују туристе из цијеле источне БиХ и западне Србије, а симболично је јер су у близини ријеке Дрине, која је до сада симболизовала границу, а након реализације инвестиција у Андрићграду и на Игриштима биће симбол спајања и развоја.