Фото: СРНА

На Сокоцу је данас, поводом 4. априла – Дана полиције Републике Српске, одата почаст полицајцима погинулим у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату и након њега.

Припадници Полицијске станице Соколац, Полицијске управе Источно Сарајево, положили су вијенце на спомен-обиљежја погинулих колега и одали почаст на породичним гробљима.

Вијенци су положени и на спомен–плочу погинулим припадницима полиције у минулом рату у Полицијској станици Соколац.

У Полицијској станици Соколац Срни је речено да су вијенци положени на споменик некадашњег начелника Центра безбједности Српско Сарајево Зорана Цвијетића, бившег министра Српске аутономне области /САО/ „Романија“, погинулог у протеклом рату и начелника Центра јавне безбједности Источно Сарајево Жељка Марковића, трагично настрадалог 2002. године.

Фото: СРНА

Вијенци су данас положени и на споменике у породичним гробљима четири млада припадника Полицијске станице Соколац, који су погинули у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату – Славенка Марковића /1970-1995/, Велемира Боровчанина /1969 -1995/, Драгомира Бартуле /1969-1995/ и Милана Радовића /1969-1995/.

Полиција Републике Српске формирана је 4. априла 1992. године, а главне организационе јединице Полиције су полицијске управе, формиране 2017. године, које су наслиједиле раније центре јавне безбједности.