Саобраћај се овог јутра на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија углавном по сувим коловозима, а учестали су одрони камења и земље у усјецима и поред камених косина.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске скрећу пажњу на магистрални пут Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, гдје се путнички саобраћај одвија отежано, а за теретна возила саобраћај је потпуно обустављен.

Возачима из АМС савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због бојевог гађања на Полигону “Мањача” данас и сутра биће обустављен саобраћај на регионалном путу Српске Топлице – Чађавица, на дионици Кола – Стричићи, у времену од 9.00 до 16.00 часова.

За вријеме обуставе саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативни правац Кола – Леденице – Стричићи.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица – Градишка, на дионици Мраковица – Подградци, а на дионици Козарац – Мраковица због одрона саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

На обилазници око Бијељине због радова на одржавању пута саобраћај се одвија наизмјенично, па возаче из АМС упозоравају да возе опрезније и поштују привремено постављену сигнализацију.

Због радова саобраћај је обустављен и на дионици магистралног пута Ламовита – Ивањска и преусмјерен на алтернативне правце.

Због радова најављене су и измјене у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Црквина – Модрича један, као и на дионици магистралног пута Козарац – Ламовита.

У току су радови на дионици магистралног пут Клашнице један – Горња Вијака један, због чега су на снази измјене у одвијању саобраћаја који је регулисан привременом сигнализацијом.

Због радова, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Модрича један – Вукосавље /Јакеш/ – Подновље – Шешлије – Јоховац – Руданка -Добој – граница Републике Српске/ФБиХ /Каруше/.

Због изградње кружне раскрснице на споју дионице магистралног пута Добој – Руданка и Улице Стефана Првовјенчаног у Добоју измијењен је режим саобраћаја.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона преко надвожњака на дионици магистралног пута Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн.

На дионицима пута међуентитетска линија Леденице – Црквина – Модрича – Јоховац – ауто-пут – Прњавор, међуентитетска линија Станић Ријека – Добој -Дервента – гранични прелаз Брод, међуентитетска линија Станић Ријека – гранични прелаз Брод, међуентитетска линија Блажевац – Обудовац и међуентитетска линија Станић Ријека – међуентитетска линија Каруше креће се превоз вангабаритног терета, па из АМС моле возаче да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента – Подновље, у мјесту Горњи Божинци, у времену од 8.15 до 15.05 часова повремене су обуставе саобраћаја у интервалима 30 минута и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је због радова на регионалном путу Језеро – Шипово, као и на регионалном путном правцу Старни Мајдан – Ламовита.

На регионалном путу Чајниче – Миљено у мјесту Луке, због клизишта, саобраћај се одвија отежено, једном траком.

Због радова измијењен је режим саобраћаја на дионици регионалног пута Тедин Хан – граница Републике Српске/ФБиХ /Криж/, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња мале хидроелектране, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош – Ободник.

Због клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

На подручју ФБиХ у току су радови у тунелу “Црнаја” на дионици Коњиц – Јабланица, гдје се саобраћа наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима. У ноћним сатима, од 23.00 до 4.30, на овој дионици саобраћај се обуставља.

На магистралном путу Прозор – Јабланица саобраћај је обустављен због радова у тунелу “Јасен”.

Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила тежа од 7,5 тона, изузев аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце Мостар – Широки Бријег – Посушје – Томиславград – Купрес – Бугојно и Мостар -Сарајево – Бусовача – Нови Травник – Бугојно.

У току су радови и на путевима Широки Бријег – Мостар, Столац – Хутово, Посушје – Томиславград и Бановићи – Рибница.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Метаљка, на путу Чајниче – Пљевља, могућ је прелазак границе у времену од 7.00 до 19.00 часова.

БиХ отворила је границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три државе.

Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан пи-си-ар тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.