Постоје неке ствари које би требало да престанете да радите ако желите да коса изгледа лијепо и његовано.

Перете је одмах након фарбања

Стручњаци за бојење косе саветују да причекате што је више могуће са првим прањем косе након њеног фарбања. Власима је потребно неко вријеме да у потпуности упију и задрже боју, па би било пожељно причекати најмање дан прије првог прања. Такође, требало би користити шампон за фарбану косу, и то по могућности за своју боју.

Третирате је топлотом

Фен, пегла и фигаро за косу штете и природним власима, а оштећења су још видљивија на обојеној коси. Када је често изложена великој топлини, и боја блиједи, па би било пожељно да избјегавате наведени прибор кад год је то могуће.

Заборављате регенератор

Чак иако никада нисте имали потребу да га користите на природној коси, фарбаној је регенератор потребан за свјеж и сјајан изглед. Он не помаже само обнављању оштећене косе, већ и оставља заштитни слој који чува боју.

Не користите производе за његу

Обојеној коси потребна је додатна њега јер губи сјај. Ако желите да изгледа здраво и блиставо, обавезно набавите неко уље или серум за косу и користите га након сваког прања.

Грубо је трљате пешкиром

Сушење косе пешкиром у сваком случају је боље од фенирања. Али притом не бисте смјеле да будете грубе јер то оштећује косу, а испуцале власи слабије задржавају боју. Косу је након прања најбоље на пет минута умотати у пешкир, који ће упити вишак воде, а након тога је оставити да се осуши природно.