Медијска кућа „Инфо центар“ Соколац прославила је данас крсну славу – Благовијести. Овај празник подсјећа на догађај када је арханђел Гаврило Богородици јавио благу вијест да ће родити Сина Божијег. Спада у ред Богородичних празника и увијек се слави 7. априла, по новом календару. Према народном вјеровању на овај празник ни птице у шуми не свијају гнијезда, а светкују га посебно жене, молећи се Богородици.

Поводом прославе крсне славе „Инфо центра“, јутрос је у Цркви Светог пророка Илије обављен чин ломљења славског колача. Старјешина храма Романијска Лазарица протојереј ставрофор Илија Чупић честитао је крсну славу и поручио:

– Нека Господ Бог чува све запослене у вашој информативној кући, да нам у здрављу и весељу доносите само лијепе вијести, баш као што их носи и овај празник. Вриједно и предано обављате свој посао и у овим ванредним околностима; наставите тако и убудуће – додао је отац Илија.

Након тога, уз придржавање епидемиолошких мјера и смањење социјалних контаката, на силмболичан начин, приређена је славска трпеза, којој су присуствовали само запослени.

Јавно предузеће „Инфо центар“ основано је у априлу 2009. године, а почива на темељима дуге традиције информисања у Сокоцу, која је започела још 1975. године у новембру, када је основан Радио „Романија“.