Невладина организација „Зелени развој центар“ недавно је покренула акцију „Посади свој хлад” у оквиру које су наши суграђани имају прилику да се пријаве за бесплатне саднице, како би озеленили простор који желе. Општина Соколац је партнер на овом пројекту, а његов циљ је стварање здравијег простора за живот свих грађана.

Нашој општини донирано је 100 садница бијелог јасена, које ће бити подијељене грађанима који су изразили заинтересованост за исте. Подјела ће се обавити сутра у 12 часова, испред зграде Општине Соколац.

Како наводе из Одјељења за локалани развој општине Соколац дио садница биће прослијеђен основној и средњој школи, као и соколачком вртићу. Такође, позивају грађане који су заинтересовани за саднице, а који се раније нису пријавили, да сутра у 12 часова дођу испред зграде Општине Соколац.

У допису који је стигао на адресу портала „Соколац-срце Романије“ од стране организације „Зелени развојни центар“ стоји да ово није само еколошка акција, усмјерена ка борби против климатских промјена и помоћ да се достигне проценат пошумљености, већ је и акција која има здравствену функцију јер је свако дрво јединствени зелени респиратор.

“У акцији се дјеле двогодишње саднице бијелог јасена уз упутство за садњу. Зато посадите свој хлад и обезбиједите чист ваздух вама и вашој породици!“, наводи се у допису који је стигао од организатора.

„Зелени развојни центар” је представник и овлашћени партнер свјетског покрета „Let’s do it! World” у Србији.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.