Фото: Igor Tishenko / depositphotos.com

Једно од најчешћих питања које корисници Инстаграма постављају једни другима јесте – Да ли је могуће открити ко гледа њихов профил?

Без обзира на то да ли имају откључан или закључан профил, велики број корисника Инстаграма покушава открити ко посјећује њихов профил.

Због тога неријетко инсталирају различите апликације и користе неке од многобројних онлине сервиса како би добили одговор на ово питање.

Ипак, важно је нагласити – није могуће видјети ко гледа ваш профил – без обзира коју апликацију купите и користите у ове сврхе.

Од 2012. године, када је Фацебоок откупио Инстаграм, заштита приватности корисника је додатно пооштрена. Не постоји ниједна споредна апликација која корисницима може открити ко гледа њихов профил.

Заправо, већина платформи које нуде овакве услуге креиране су како би прикупљале различите податке које ће власници тих апликација затим прослиједити даље.

Ипак, постоји неколико апликација које су добиле позитивне рецензије због аналитике коју приказују својим корисницима.

На примјер, апликација Виситорс Про Апп за иОС прикупља податке са вашег профила и затим приказује ко најчешће гледа ваше Инстаграм приче, лајка и коментарише ваше објаве и слично. На тај начин је могуће открити ко су ваши највјернији пратиоци.

Међутим, идентичне опције већ су доступне на Инстаграму. На примјер, уколико посјетите листу људи које пратите на Инстаграму, пронаћи ћете и двије додатне листе: Људи с којима највише комуницирате и људи с којима најмање комуницирате.

Надаље, ако одлучите активирати (бесплатну) опцију „Пословни профил“, добићете увид у дубљу аналитику која ће вам открити колико људи је видјело вашу објаву, колико њих је сачувало фотографију/видео који сте објавили, из којих градова долази највећи дио ваших пратилаца…

Осим тога, доступна је и Фоллоwер Инсигхт апликација која корисницима шаље нотификацију кад год изгубе пратиоца или када их неко блокира. На крају, ова опција је вјероватно највише што можете добити ако одлучите користити споредне платформе за истрагу, пише Кликс.