Фото: Pixabay

Након што се заручите, наступа период среће и стреса, усред планирања дана вашег вјенчања. Међутим, свјетло на крају тунела је периода романса и вашег меденог мјесеца.

У то вријеме, када сте свјеже у браку и уживате у међусобном друштву, било на одмору или не, лако се изгубити у сретном раздобљу меденог мјесеца.

Као и свим добрим стварима, и овај ће временски оквир на крају завршити кад се појаве проблеми из стварног свијета и свакодневне муке.

Међутим, постоји начин на који можете одржати дух раздобља меденог мјесеца на животу док радите кроз монотонију и изазове.

Бити ће неких специфичних ситуација и разговора које ћете морати заједно одрадити у пару. Да бисте избјегли да оне постану големе несугласице које штете вашем браку, постоје неки начини за рјешавање тих ситуација и одржавање меденог мјесеца дуго времена.

Ево осам питања која морате ријешити прије брака како бисте могли продужити фазу меденог мјесеца.

1. Смањите фрустрацију и љутњу

Важно је схватити да ваш заједнички живот неће увијек бити идиличан. Људи се не слажу и свађају се. Важно је да не допустите да се ваше несугласице или аргументи инфилтрирају у ваш свакодневни живот.

Такође, требали бисте научити разумјети бољке једни других како бисте могли знати зашто је ваш супружник толико љут на личном нивоу.

Једном када сте се дубље разумјели, можете ријешити та питања и доћи до стварног рјешења. То ће вам такођер помоћи да спријечите да љутња и даље траје, тако да можете бити сретни на нивоу меденог мјесеца.

2. Заједнички буџет

Ништа не умањује вибрације меденог мјесеца баш као расправљање о вашим финанцијама. Ово је права болна точка за многе везе.

Ако ви и ваш супружник имате два различита погледа на ваше личне финансије и начин на који трошите новац, морате постићи рјешење с којим можете обоје живјети.

Одлучите који су ваши заједнички новчани циљеви, колико требате потрошити на основне ствари, што желите оставити по страни и из којег разлога.

Након што обавите овај разговор и план се зацрта, обоје можете лакше дисати и заједно радити на постизању тих циљева.

3. Разговарајте о одговорностима

Нажалост, још увијек постоје друштвена очекивања о томе да велика већина кућанских обавеза пада на супругу.

Морате знати шта свако од вас очекује од другог када су у питању ове одговорности и искрено разговарати о подјели послова, а да то не постане борба.

Након овог разговора, можете држати једни друге одговорнима за оно о чему се разговарало.

4. Наставите учити једни о другима

Брак је цјеложивотно путовање које се прилагођава како вријеме пролази. Ви ћете се појединачно промијенити током тог путовања – и то није лоше.

Иако можда мислите да ви и супружник знате све једни о другима, обоје још увијек растете као људи – искуства која ћете и даље имати проузрочит ће промјене о којима ће ваш супружник учити и обрнуто.

То значи да ћете непрестано изненађивати ​​једни друге и одржавати тај осјећај дружења, што је изузетно важно за продуљење раздобља меденог мјесеца.

5. Одлучите се желите ли купити дом

Један од животних догађаја који ће одражавати блаженство и стрес који сте осјећали док сте планирали вјенчање је када одлучите да је вријеме да постанете власници кућа.

Због тога је важно разговарати о финанцијама. Морали бисте одвојити вријеме за формулирање прорачуна.

То ће вам помоћи да избјегнете неугодна изненађења у процесу куповине куће, попут сазнања да сте испод минималне кредитне оцјене за куповину куће.

Ако будете одбијени у овом процесу, сваки ће брак проћи кроз потешкоће. У браку постоје добра и лоша изненађења, стога не допустите да ваша одлука о купњи куће открије једну од лоших.

6. Разговарајте о дјеци

Одлука да желите имати дјецу већа је ствар него што многи људи схваћају. Доћи ће до помака у вашој вези када се то догоди, па је најбоље да будете што спремнији.

Као и многа друга подручја, ви и ваш супружник и овдје можете имати различита мишљења која треба разрадити прије него што кренете напријед.

7. Разговарајте о животној равнотежи

Ви и ваш супружник не би требали бити заједно 100 посто времена. За обоје неопходно је да рано створите неку животну равнотежу у свом браку.

Ако то обоје учините, једна особа неће чекати другу, а ви ћете имати своје активности које ће вам заузети вријеме.

Ово може бити једноставно попут придржавања једне ноћи у седмици када сами излазите с пријатељима или се бавите хобијем који можете имати само за себе.

8. Нађите времена једни за друге

Иако је добра идеја имати властите активности и интересе, не желите живјети потпуно одвојено и немате времена једно за друго.

Важно је поред времена које проводите на послу или с пријатељима, не заборавити да квалитетно проведете вријеме заједно.