Полиција је тајној соби у кући у београдском насељу Ритопек пронашла нове доказе против клана Беливук-Миљковић, међу којима и велику количину оружја, експлозива, као и машине за мљевење меса и костију.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је да су у ову „кућу страве“, која је припадала члановима клана Беливук-Миљковић, довођени људи који су на најсуровији и најмонструознији начин убијени.

Он је напоменуо да је полиција дошла до информација о тајној соби у истрази и након разговора са значајним бројем припадника овог клана, саопштено је из ресорног министарства.

Вулин је рекао да је у оквиру те куће пронађена и тајна просторија, врло вјешто сакривена, до које полиција можда не би дошла да није било оних који су били спремни да подијеле ту информацију.

Он је рекао да је полиција у тој соби пронашла застрашујуће велику количину наоружања, више од 10 килограма разних врста експлозива, припремљених и спремних да буду активирани.

– У тој просторији смо пронашли и индустријске машине за мљевење меса, за мљевење костију. Припадници наших форензичких тимова раде на истраживању биолошких трагова којих има у великој количини – истакао је Вулин.

Нагласио је да је Тужилаштво за организовани криминал веома задовољно квалитетом и садржином материјалних доказа који, без сваке сумње, објашњавају и указују на то шта су радили чланови ове организоване криминалне групе.

Министар је поручио јавности да не дозволе да било ко покуша да релативизује ово што је пронађено и што се открива и да нико не покушава да ово представи као политички или навијачки обрачун.

Ово је обрачун са најозбиљнијом организованом криминалном групом још од земунског клана. Ово је обрачун са људима који су на најмонструознији начин убијали друге људе и који су имали такву количину наоружања и експлозива да су били у стању да воде прави сукоб готово и са државом – нагласио је Вулин.

Захвалио је припадницима МУП-а, тајној полиција БИА и Тужилаштву за организовани криминал за огромни рад и труд и додао да не може да искључи могућност да оваквих тајних просторија не постоји још, као и да ће полиција учинити све да оне буду пронађене.

– Ови зликовци неће никада изаћи из затвора. Они не заслужују да изађу из затвора, и сигуран сам да ће наше правосуђе донијети управо такву одлуку. Материјални докази су ту – рекао је Вулин, након што је обишао просторије Полицијске Управе за град Београд у којима су изложени докази из куће у Ритопеку, која је припадала члановима клана Беливук-Миљковић.

У Србији је почетком фебруара у акцији против организованог криминала ухапшено 17 људи предвођених Вељком Беливуком и Марком Миљковићем, осумњичених за убиства, изнуде, отмице и тровину дрогом.