Васкршњу литургију у Цркви Светог пророка Илије на Сокоцу служили су данас свештенство и монаштво ове црквене општине, док је због непредвиђених обавеза изостао Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом иако је било најављено да ће служити.

Намјеник Манастира Свегог Георгија на Равној Романији, архимандрит Андреј обраћајући се вјерницима рекао је да уз слављење васкрслог Христа Српска православна црква данас слави и божијег угодника Светог владику Николаја Жичког и Охридског.

Он је истакао да нема српске душе и човјека да није чуо за Светог владику Николаја, да бар нешто од њега није прочитао и да се уз његову молитву није помолио Господу.

Честитајући вјерницима највећи хришћански празник архимандрит Андреј изразио је наду да су дошли на ову дивну васкршњу литургију да заједно „душу своју оснаже и разгале Христом васкрслим и Господом, у овом тјескобном времену“.

„Славимо дивно васкрсење Исусово и славимо владику Николаја, човјека космополиту који је свугдје у свијету био признат и толико дивно писао о своме народу да су његова дјела и до данас непревазиђена“, навео је архимандрит Андреј.

Он је подсјетио да ове васкршње седмице Српска православна црква и њени вјерници славе и Светог великомученика Георгија, 6. маја, побједоносца у васкрслом Христу.