Палестинци су наставили са ракетном паљбом на Израел, а војска је јутрос одговорила ваздушним ударима на Газу у драматичној ескалацији сукоба у Јерусалиму.

Експлозије су потресле објекте у цијелој Гази и огласиле су се сирене за ракетну опасност, а многи Изреалци ноћ су провели у склоништима.

Палестински званичници су рекли да су погинула два Палестинца, а више од 100 је повријеђено у ваздушним ударима.

У ракетним нападима повријеђено је шест Израелаца.

Палестински медицински званичници рекли су јуче да је у Гази погинуло 22 људи, укључујући деветоро дјеце. Израелска војска саопштила је да су убијена најмање три припадника групе Хамас.

Милитанти у Гази јуче су покренули ракетне ударе на подручје Јерусалима, први пут од рата 2014. године, чиме су прешли, како је рекао премијер Израела Бењамин Нетањаху, „црвену линију“.

Ескалација сукоба почела је јуче протестима испред џамије Ал акса у срцу Старог града у Јерусалиму током обиљежавања Дана Јерусалима.

Палестински Црвени полумјесец саопштио је да је више од 300 Палестинаца повријеђено у сукобима са израелском полицијом, која је испаљивала гумене метке, шок бомбе и сузавац. Полиција је саопштила да је овим сукобима рањен 21 полицајац.

Иако су протести синоћ донекле утихнули остала су друга жаришта тензија као што је кварт Шеик Џарах на у Источном Јерусалиму, сјеверно од Старог града гдје се неколико палестинских породица суочава са деложацијом из кућа на које право полажу и јеврејски насељеници

Хамас је поставио синоћ рок за Израел да повуче полицију испред џамије Ал акса и кварта Шеик Џарах. Када је рок истекао зачуле су се сирене у Јерусалиму и услиједио је ракетни напад на предграђа.