Данашњим сусретом с предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић озваничено је укидање путарине на путу Херцег Нови-Требиње, написао је премијер Црне Горе Здравко Кривокапић на Твитеру.

„Влада развија добросусједске односе и испуњава дата обећања“, додао је он.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је укидање путарине на путном правцу између Требиња и Херцег Новог велики подухват у функцији боље сарадње, разумијевања и олакшица за грађане и привреду

Цвијановић је рекла да укидање путарине много значи у финансијском смислу посебно за грађане или привреду локалног карактера с обзиром на то да су то људи који чешће прелазе границу и одлазе на црногорско приморје.

„Ми смо упућени једни на друге и ово је начин да покажемо да та упућеност не смије да трпи било какву баријеру. Заиста сам захвална, мислим да је ово велики гест“, истакла је Цвијановић новинарима на граничном прелазу Ситница, гдје је озваничено укидање путарине, пренијела је Срна.

Цвијановић је истакла да веома цијени овај гест Црне Горе, који ће много значити и за грађане и привреду.

Поред премијера Кривокапића и предсједнице Цвијановић, озваничењу укидања путарине присуствовали су и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БИХ, Сташа Кошарац, као и предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић и градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Подсјетимо, Влада је на сједници прошлог четвртка усвојила Информацију о споразумном раскиду Споразума о изградњи, функционисању и трансферу (БОТ) пута Мељине-Петијевићи, а Споразум о раскиду прошлог петка потписали су министар финансија и социјалног старања, Милојко Спајић, Општина Херцег Нови и инвеститор Универзал Монте д.о.о.