Поводом обиљежавања 9. маја, Дана побједе над фашизмом, у Сребреници је одржана међународна атлетска трка под називом „Стазама Босне Сребрене, чији је организатор било сарајевско удружење „Дечки у плавом“. Организацију ове атлетске манифестације помогла је општина Сребреница.

На стази, дугој десет километара, нашло се реко 200 атлетичара из седам држава. Старт и циљ био је испред објекта робне куће у центру Сребренице. Први дио дионице такмичарима није представљао већи проблем, што није био случај у другом дијелу трке, од Поточара до циља, када су атлетичари, на темератури од око 30 степени Целзијуса, морали да савладају озбиљан успон.

У женској конкуренцији најбоља је била Адела Чомор. Друго мјесто заузела је Ивана Перлаин Узуновић, а треће Сандра Гангоф. У трци мушкараца први на циљ је стигао Урош Гутић из Невесиња. Другу мјесто припало је Емиру Хастору из Горажда, а треће Алији Имамовићу из Сарајева.

Општину Соколац на овој међународној атлетској манифестацији представљао је ветеран Перо Мијатовић, који је показао да још увијек држи ниво најбољих резултата у својој категорији. Мијатовић је стазу прешао за 56 минута и три стотинке, заузевши 73-ће мјесто.

Соколачки атлетски ветеран ће у јулу учествовати на маратону који ће се одржати на простору два града – Сарајева и Источног Сарајева. Организатори маратана биће чланови Удружења „Дечки у плавом“ из Сарајева.