Фото: Бојан Д.Тошић

У Сокоцу је данас настављена имунизација приоритетних категорија након што је Дом здравља добио 170 доза прве компоненте вакцине „Спутњик ве“, рекла је Срни директор Адријана Станар.

-Данас су вакцинисани старији од 65 година и здравствени радници из Специјалне болнице за психијатрију и Завода за форензичку психијатрију на Сокоцу, који до сада нису примили вакцину против вируса корона. У наредним данима вакцинисаћемо и свих десет дијализних пацијената- навела је Станарева.

Она је нагласила да је Дом здравља раније добио и 50 доза вакцине „синовак“ којима су истог дана ревакцинисане особе које су прву дозу примиле прије четири недјеље.

Станарева је рекла да је до сада, према евиденцији ове установе, вакцинисано 477 особа. Имунизација је извршена код 20 одсто здравствених радника који су примарно приоритетна група, рекла је она и додала да се овај процес наставља.

Према њеним ријечима, соколачком Дому здравља до сада се за имунизацију пријавило више од 1.000 старијих од 65 година, а вакцинисано је око 50 одсто.

Сокочанин Петар Поњарац /70/, који је данас примио вакцину, задовољан је што је стигао на ред јер се и раније опредијелио за руску вакцину.

-У породици смо поштовали смо мјере заштите, остали здрави и тако ћемо наставити неко вријеме и послије вакцине- нагласио је Поњарац.

Имунизација приоритетних категорија у Сокоцу обављена је у просторијама Спортске дворане уз све препоручене мјере епидемиолошке заштите.