Све међународне авио-компаније суспендовале су летове на релацији са Израелом, из безбједносних разлога, јавила је израелска државна радио-станица „Кан“.

У извјештају се наводи да је одлука донесена усљед забринутости због сукоба Израела и палестинских милитаната, који из Газе гађају израелску територију пројектилима.

Авио-превозници из Уједињених Арапских Емирата су међу посљедњим компанијама које су прекинуле летове ка Израелу, пренио је ТАСС.

Број погинулих у ваздушним нападима израелске војске на Појас Газе порастао је на 139, док је у нападима палестинских радикалних група до сада је погинуло најмање деветоро Израелаца, већином цивила.

Сукоби на граници Израела и Појаса Газе ескалирали су у понедјељак навече, 10. маја. Одбрамбене снаге израела објавиле су од тада да је из Појаса Газе ка Израелу испаљено више од 2.000 ракета, уз око 350 неуспјешних лансирања.

Израел је узвратио Хамасу нападима на војну инфраструктуру, а данас је погођен и небодер у Гази у којем се, осим приватних станова, налазе и дописништва агенција АП и “Ал џазира”.