Предсједница Владе Србије Ана Брнабић рекла је данас у Источном Сарајеву да Србија издваја 484 милиона евра за пројекте у Српској.

– У овом тренутку кроз пројекте ХЕ „Бук Бијела“, потом ауто-пут Рача-Бијељина, те аеродром Требиње, Србија улаже око 500 милиона евра, конкретно 484 милиона – рекла је Брнабићева након заједничке сједнице влада Републике Српске и Србије.

Брнабићева је изразила задовољство због интезивне сарадње влада Српске и Србије, подсјетивши и на новчану помоћ Србије за четири општине, од којих је једна у ФБиХ – Дрвар.

Радило се на пројектима које смо дефинисали на ранијим сједницама, како би данас могли обиљежити почетак одређених пројеката. Неки од пројеката се не односе само на Српску, већ и на општине у Федерацији БиХ – рекла је она.

Премијерка Србије је најавила улагања у нове пројекте у Републици Српској.

– Заједно са осталим пројектима, просвјети, здравству, животној средини… локалним заједницима, кроз разне донације и пројекте, донирали смо преко 82 милиона евра, а наставићем и даље да улажемо. Све заједно, преко милијарду евра инвестирамо у Републику Српску – истакла је Брнабићева.