Особље соколачког Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ данас наставља процес имунизације становништва старијег од 65 година, као и здравственог особља. У изјави за „Инфо центар“ директорица Дома здравља, др педиjатар Адријана Станар, истакла је да повољна епидемиолошка ситуација погодује наставку процеса имунизације.

– У континуитету добијамо вакцине различитих произвођача. До сада само у понуди имали вакцине „Спутњик ве“, „Астра Зенеку“, а тренутно вакцинишемо са вакцином „Синофарм“. До сада је на подручју Сокоца вакцинисано 475 лица, од којих је 112 ревакцинисано, односно комплетно вакцинисано. У овај број се убрајају и здравствени радници из три здравствене установе са подручја општине, који су били у приоритетној групи за вакцинисање, казала је Станар.

Према њеним ријечима, тренутно на стању имају 450 вакцина кинеског произвођача „Синофарм“ , а вакцинација се наставља данас према достављеним списковима. Поменута лица су позвана јуче од стране координационог тијела општине Соколац, које помаже бржој и ефикаснијој организацији процеса имунизације.

– Према плану, данас би требало бити вакцинисано око 300 лица, а преосталих 150 вакцина утрошићемо у уторак. Још увијек траје имунизација лица старијих од 65 година и здравствених радника, а ако се настави овакав темпо испоруке, надам се да ћемо ускоро почети са вакцинацијом заинтересованих лица старијих од 18 година, истакла је докторица Станар.

Очекивања су да би процес вакцинације лица старијих од 18 година могао почети за двије, три недјеље.