Фото: Свјетлана Рајић

У организацији Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова Владе Републике Српске, уз предузимање епидемиолошких мјера и ограничени број грађана, 29. маја 2021.године (субота) обиљежиће се историјски догађај од републичког значаја „Страдање Срба у Старом Броду и Милошевићима 1942.године“. према сљедећем програму:

Вишеград- Андрићград

10.45 часова – полазак туристичког брода са званицама- кеј у Андрићграду – Стари Брод на Дрини
12.00 часова– парастос убијеним цивилима
12.20 часова– полагање вијенца на спомен-обиљежје и цвијећа у ријеку Дрину
12.30 часова– обраћање званичника
12.40 часова– повратак у Вишеград

Програм ће се реализовати уз присуство представника институција Републике Српске, српских представника у институцијама БиХ, општине Вишеград, Града Источног Сарајева и општина града, општина Хан Пијеска, Рогатице, Фоче, Новог Горажда, делегације 3 пјешадијског Република Српска пука и НВО и удружења од јавног интереса проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и НОР-а.

НАПОМЕНА: На Спомен-обиљежје у Старом Броду, према утврђеном протоколу полажиће се један вијенац у име институција Републике Српске, док ће остале званице и невладине организације од јавног интереса проистеклие из Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и НОР-а, положити по једну ружу коју ће обезбједити ово Министарство.

Због ограниченог броја мјеста на броду, обавезна пријава доласка на обиљежавање овог догађаја.

Контакт особа Маричић Мирослав, мобилни 065/489-286 или фиксни 051/338-618.