Фото: Ј.Ћајић

У Установи за предшколско васпитање и образовање Соколац, данас је одржана завршна приредба за 30 предшколаца, полазника старије вртићке групе који напустају ову установу и на јесен крећу у школу. На самом почетку, присутне је поздравила директор установе Биљана Косорић која је родитељима захвалила за успјешну сарадњу а дјеци пожељела успјех и срећу у даљем животу.

Фото: Ј.Ћајић

– Ваши и наши малишани су овдје провели најбезбрижнији период свог дјетињства. Са њима смо живјели, играли се, дружили и учили. Ово је мјесто гдје су стекли прва пријатељства која ће остати за цијели живот. Трудили смо се да њихово дјетињство учинимо што љепшим, настојали смо да родитељима будемо партнери у васпитању дјеце. Они сада одлазе у озбиљнији период свог живота, дјетињства, гдје их чекају мало другачије обавезе. Ускоро чете видјети и резултате рада у раном периоду дјетињства и надамо се да ћете бити задовољни постигнутим резултатима, рекла је Косорићева, уз савјет родитељима да уче да буду добри људи и увијек помажу једни другима.

Овом приредбом стављена је тачка на један безбрижан период одрастања малишана у установи која им је била друга кућа, а запослени у њој сигуран ослонац.

Фото: Ј.Ћајић

Посебну захвалност дјеца и родитељи изразили су васпитачицама, чији су рад, упорност и дугогодишње искуство у васпитно-образовном раду допринијели да ови малишани спремни дочекају полазак у школу. Стиховима пјесме „Довиђења драги васпитачи, лепо нам је у вртићу било“ малишани су се поздравили са запосленима у овој установи, млађим другарима.