Фото: Бојан Д.Тошић

Поводом завршетка школске 2020/2021. школске године, начелник општине Соколац организовао је данас пријем за 13 најбољих ученика Основне школе „Соколац“ и СШЦ „Василије Острошки“ који су током школовања постигли одличан успјех и примјерно владање.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је да је будућност Сокоца али и Републике Српске у рукама младих људи.

Поносан сам што сам у прилици да угостим најбоље ученике наших школа, те да им уручим скромне поклоне. Они су своје родитеље и нас суграђане навикли да бројне успјехе, награде и признања како у учењу тако и спорту и другим ваннаставним активностима. Желим им све најбоље у даљем животу и раду, да наставе да нижу успјехе, да сутра када заврше школе, оснују породице и наставе са усавршавањем у одабраном пољу рада. Жеља ми је да се сви који оду на даље школовање врате у Соколац са дипломама и титулама, те да својим радом унаприједе и побољшају свој живот али и својих породица и суграђана, рекао је Бјелица.

Фото: Бојан Д.Тошић

Директор СШЦ „Василије Острошки“ Мирослав Макимовић објаснио је да мали матуранти у овој школи могу уписати гимназију општег или информатичког смјера, те економско техничку и шумарско техничку школу. Ученицима је пожелио много среће у даљем школовању и животу.

Према ријечима директора Основне школе „Соколац“ Ђорђа Рајића, девети разред је ове године завршило деведесет ученика, од тог броја 31 одличан ученик и међу њима 12 вуковаца који су током школовања из свих области показали изузетан успјех. Он је ученицима поручио да одаберу занимања која воле и да раде на себи.

Фото: Бојан Д.Тошић

– Да бисте били конкурентни, да би напредовали и развијали ваше потенцијале морате схватити да се учење не завршава формалним образовањем и да цијели живот треба да радите на усавршавању, не само на професионалним компетенцијама које бирате него и на животним. Усавршавајте стране језике, упознајте савремене технологије, једноставно речено развијајте своје способности колико год можете, јер ће вам то значити, поручио је Рајић.

Ученик генерације СШЦ „Василије Острошки“ Анамарија Каностревац сматра да је ово признање највећа награда коју може да добије као ученик што јој представља велику част.

– Планирам да наставим своје образовање на Медицинском факултету у Фочи. Осјећам неку дужност према општини и граду да останем овдје, да се усавршавам како би у будућности могла да допринесем овој локалној заједници – рекла је Каностревац и млађим генерацијама поручила да вјерују у себе јер то остварује снове, те да у животу добијамо само оно што имамо храбрости да тражимо.

Фото: Бојан Д.Тошић

Ученик генерације Основне школе „Соколац“ Милица Бајагић каже да је кроз школовање напорно радила и да се сав труд исплатио.

– Током свих девет година школовања имала сам само један циљ, то је да понесем титулу ђака генерације. Морам да признам да ми је велика част и да сам срећна што сам баш ја издвојена као најуспјешнији ђак моје генерације. Планирам да школовање наставим у Сокоцу, гдје ћу уписати гимназију информатичко-рачунарског смјера, додала је Бајагићева.

Начелник Бјелица је ученицима уручио новчане награде и књигу „Ишчашено перо“ Бојане Марковић, те им пожелио успјех у даљем школовању и животу, са поруком да се након школовања врате у Соколац и стечена знања примјене на унапређењу живота у нашој локалној заједници.