Сада и званично најбољи кошаркаш света Никола Јокић изјавио је по добијању МВП награде за најкориснијег играча НБА да није веровао да ће икада играти у најјачој лиги света, а камоли да ће се наћи у овој ситуацији. Јокић је у уторак увече званично проглашен најкориснијим кошаркашем регуларног дела сезоне, који је оборио многе рекорде.

Момак из Сомбора је постао први српски играч којем је то пошло за руком, први који је драфтован у другој рунди, а дошао до титуле најкориснијег и најслабије пласирани пик (41) у историји који је проглашен за МВП.

Била је то моја породица. Супруга, двојица браће и мој мали братанац. Имали су сви исте мајице, било је лепо”, одговорио је Јокић на питање са ким се чуо непосредно по проглашењу победника.

Истакао је да се ове године све поклопило, али да не би успео без помоћи свих људи у Денверу.

“Имао сам среће, много људи ми је веровало, радило је за мене како бих дошао овде, а и ја сам уложио напор. Помало од свега се спојило.”

Шекил О’Нил му је честитао и посебно захвалио на томе што је коначно, након вишегодишње доминације спољних играча, неки центар постао МВП НБА лиге.

“Нисам мислио да ћу бити НБА играч, а не МВП. Када сам почео да играм кошарку био ми је циљ да играм Евролигу. Циљ ми је био да играм у великим клубовима у Србији. Ту сам видео себе, пошто нам је то било највеће такмичење. Када ме је Денвер драфтовао, то је била прилика за мене да постанем НБА играч и искористио сам ту шансу.”

Чарлс Баркли га је упитао који му је тренер улио самопоуздање и помогао да почне да верује да може да буде најбољи. Одговор је био необичан.

“Да будем искрен, сваки тренер ми је дао слободу да урадим своју ствар, сваки ми је дозволио да прикажем своје вештине. Можда је највише у мене веровао кондициони тренер Фелипе (Ајхенбергер). Он ми је стално говорио да сам МВП. Пре две године, прошле године… Био је први човек који ми је то ‘ставио’ у главу.”

За крај, објаснио је и како је дошао до ласкавог признања.

“Добро сам почео сезону, наставили смо где смо стали у мехуру после одмора од два месеца. Статистички сам одиграо целу сезону добро и мислим да је ово најбоља сезона у мом животу. МВП награда то потврђује”, закључио је Јокић.