Најбољи српски кошаркаш, актуелни МВП у најјачој лиги свијета и човјек који би поново могао да буде изабран за најкориснијег у НБА, ускоро ће постати и најплаћенији.

Никола Јокић требало би на крају сезоне да потпише нови уговор са Денвер нагетсима по којем неће бити најплаћенији само у овом тренутку, већ и у историји кошарке, преносе амерички медији.

Јокић игра невјероватну сезону и поново је главни фаворит да буде МВП, а на његовим крилима „грумење“ сигурним кораком иде ка плеј-офу.

Момак из Сомбора просјечно биљежи 25,4 поена, 13,8 скокова и скоро осам асистенција по утакмици што ће, у складу са тренутном ситуацијом у клубу, дебело наплатити на љето.

Новинар И-Ес-Пи-Ена Боби Маркс још прошле сезоне је предвидио да ће у селери кепу Денвера бити простора за супермаксимални уговор за Србина.

Амерички медији потврдили су да ће се Јокић поново обавезати на петогодишњу вијерност франшизи из Колорада, што ће му донијети епитет најплаћенијег кошаркаша свих времена. Уговор ће бити потписан на пет година и износиће 241.000.000 долара.

Ову информацију потврдио је и његов менаџер Мишко Ражнатовић, говорећи у подкасту „Basketnews“.

– По нашим очекивањима, требало би да буде потписан овог љета. Продужење максималног износа, оно што је очигледно заслужио – истакао је Ражнатовић.

Никола је тренутно на уговору који је потисао 2018. године вриједном 148 милиона америчких новчаница. Тај уговор истиче 2023, када ће нови ступити на снагу.

У овом моменту најплаћенији играч је Јанис Адетокунбо, који од Милвоки бакса за пет сезона добија 228,2 милиона долара. Следе Расел Вестбрук (Лејкерси) са 206,7 милиона, Руди Гобер (Јута) са 205 милиона и Стеф Кари (Голден Стејт) са 201,1 милионом долара.