Поводом данашњег текста Небојше Вукановића, независног посланика у Народној скупштини Републике Српске, поново се огласио и Милован Бјелица, начелник општине Соколац и предсједник ОО СДС Соколац.

Овај пут, Бјелица је уз констатацију да није изгубио ни на једним изборима, оштро критиковао руководство Српске демократске странке које не жели да се огради од јавних иступа Небојше Вукановића, који према Бјелици наносе немјерљиву штету самој странци али и Републици Српској.

,,У Брчком СДС је на протеклим локалним изборима имао 1 638 гласова односно 1 мандат. У Источном Новом Сарајеву једва 1 015 гласова и 3 одборника, а за начелника катастрофа и 74% за конкуренте. Бања Лука од стотина хиљада бирача једва 3 864 и један мандат. У Гацку пораз за начелника, као и у Требињу гдје су се изгледа више борили за прегледе и лајкове него за гласове.

На општим изорима у Сокоцу су побједили кандидати СДС-а и ПДП-а. И на оним прије тога. Побједио је и Лучић за градоначелника Источног Сарајева.

Умјесто да ове резултате анализирамо, људи славе и онда онима који имају горе наведене резултате повјерено је да консолидују странку у Добоју и другдје…

При том ја сам за њих нечији играч и радим за друге“ – истакао је Бјелица на личном фејсбук профилу.