Генерални заступник „Toyota“ за Босну и Хереговину и директор компаније Буњо д.о.о Енес Буњо, испоручио је данас соколачком Дому здравља „ Др Љубомир Ћеранић“ два савремена санитетска возила по пројекту Владе Јапана.

– Изузетна ми је част што имам прилику да испоручим два возила хитне помоћи, дивним људима као што су начелник Милован Бјелица и директорица Адријана Станар – рекaо је Буњо.

Према ријечима начелника Бјелице, неколико година уназад тражио се начин, како би соколачка здравствена установа добила пријеко потребна возила хитне помоћи.

Фото: Бојан Д.Тошић

– Влада Јапана је дуги низ година присутна на нашим просторима када је у питању подршка здравственом систему. Прије двије године расписан је Јавни позив од стране Владе Јапана, за који је Дом здравља уз подршку Одјељења за локални развој, припремио неопходну докуменацију. Највећи терет за испуњење услова био је на Дому здравља док је Општина на себе преузела обавезу да обезбиједи дио средстава за набавку возила, која износе око 50.000 КМ.

Директорица соколачког Дома здравља Адрија Станар, изразила је задовољство и навела да су возила опремљена насавременијом опремом за прву помоћ.

– Изузетно сам поносна што смо остварили наш циљ. Ово је резултат дугогодишњег рада, одговорности и преданости. Адекватна и добро опремљена санитетска возила много значе свим службама хитне медицинске помоћи, нарочито онима који су од референтне болнице као ми, удаљени више од 50 километара. Захвална сам народу и Влади Јапана, који годинама помажу нашу општину кроз бројне донације и на обострано задовољсво, та сарадња ће бити настављена– навела је она.

Фото: Бојан Д.Тошић

У наредном периоду очекује се званична посјета Јапанског амбасадора у БиХ општини Соколац, који ће извршити предају кључева два санитетска возила соколачком Дому здравља.