Општински одбор Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Пале најоштрије осуђује ноћашњи атак на имовину овдашњег предузећа “Станишић” и паљење теретних возила на паркингу грађевинских машина ове фирме и инсистира на томе да надлежни органи у што краћем року расвијетле овај немили догађај.

“Захтијевамо и дајемо пуну подршку надлежним безбједносним органима да ријеше овај случај. Очекујемо да истрага буде брза и ефикасна, да починиоци овог кривичног дјела буду што прије идентификовани и ухапшени, те да се јасно утврди мотив који је утицао на извршење овог кривичног дјела”, саопштено је из Општинског одбора СНСД Пале.

Из паљанског СНСД-а истичу да у цијелом случају могу да препознају одређене поруке и интересе кругова који би да поремете стабилност у јавном и политичком животу Пала и Сарајевско-романијске регије, о чему ће бити прилике да јавно говоре, али и поручују да охрабрују надлежне истражне органе да ријеше ово и претходна слична кривична дјела и на тај начин ставе тачку на сва произвољна нагађања и спекулације.

“Општински одбор СНСД-а Пале има горко искуство са пријетећим СМС порукама својим челним људима, јавности је познато да је запаљен и аутомобил бившег предсједника ОО СНСД-а Пале Бошка Томића и сматрамо да надлежни органи морају учинити додатни напор како би се спријечили овакви немили догађаји”, додаје се у саопштењу.

Као носилац власти у општини Пале, из СНСД-а поручују да заједно са коалиционим партнерима неће дозволити било какву дестабилизацију и деструкцију која би нарушила видљив напредак у развоју ове средине и утицала на погоршање безбједносне ситуације на овом подручју.