Црногорски премијер Здравко Кривокапић поручио је да је Црна Гора отворена за све туристе и да нема додатних захтјеве за улазак.

Приликом посјете граничном прелазу Добраково на граници са Србијом, Кривокапић је рекао да су туристи које је ту поздравио били задовољни, али помало изненађени јер нису очекивали да ће их дочекати премијер.

– Стварамо добру праксу јер желимо да директним увидом у стање дођемо до сазнања како све функционише, да ли има чекања, јер у овим врелим данима све нас највише нервира чекање. Добили смо увјерења да све протиче у најбољем реду, да се поштују процедуре, а да најдуже чекање није до сада прелазило 20 минута – рекао је Кривокапић.

Он је навео да је у јуну 24 одсто више путничких возила прешло гранични прелаз Добраково у односу на исти мјесец 2019. године, саопштено је из Кривокапићевог кабинета.

Када је ријеч о епидемиолошкој ситуацији, Кривокапић је истакао да се Црна Гора налази у зеленој зони, али да је поштовање мјера предуслов да би све било онако како се очекује.