Предузеће „Шуме Републике Српске“ и шумско газдинство „Романија“ Соколац у сарадњи са Шумарским факултетом Бањалука, организоваће данас на Сокоцу стручну едукацију за запослене о потенцијалима и могућностима кориштења и пласмана љековитог и ароматичног биља.

Едукација ће бити одржана у Радној јединици „Палеж“ на Сокоцу са почетком у 11.00 часова, а за сутра је планирана у Радној јединици „Баљево поље“ у Фочи.

Стручне едукације намијењене су првенствено запосленима у „Шумама Републике Српске“, односно у службама за остале шумске производе и остале дјелатности, саопштено је из овог предузећа.

„Кроз ове едукације учесници ће имати прилику да се упознају о ботаничким карактеристикама љековитог биља, начину његовог сакупљања, складиштења и третмана, као и начину пласмана на тржиште. Такође, учесници ће се упознати и са медицинским значајем одређених врста љековитог биља“, наводи се у саопштењу.

Едукацијама ће присуствовати представници организационих дијелова Јавног предузећа и представници Шумарског и Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци.