Предузеће за извођење грађевинско-занатских радова, пројектовање и трговину „Гралекс“ са Пала сарађује са општином Соколац на више пројеката. Тим поводом начелник општине Соколац Милован Бјелица састао се јуче са власником овог предузећа Драгишом Тробоком како би поразговарали о плановима и пројектима на којима сарађују.

Како је начелник рекао, на последњој сједници Скупштине општине Соколац донесена је одлука о усвајању измјене плана парцелизације Етно села „Равна Романија“ фаза 1 и 2. Следећи корак је обезбјеђивање потребне инфраструктуре.

– Са власником предузећа Гралекс договорили смо израду пројектне документације за водоснабдијевање, канализацију и третман отпадних вода. То није само етно село, већ мјесто на којем ћемо настојати да развијемо нову урбану средину. Кренули смо са „Соколовим градом“ у међувремену су се појавио велики број заинтересованих за градњу па смо донијели неке одлуке о измјени плана парцелизације које су усвојене на последњој сједници Скупштине општине Соколац. Процес усвајања је потрајао па смо изгубили четири мјесеца која смо могли искористити за израду пројектне документације за конкурисање према Европској инвестиционај банци (ЕИБ) и тиму за управљање пројектима. Како ЕИБ још има слободних средстава кандидовали смо два пројекта вриједности око 2 милиона КМ: изградња фекалног колектора на дионици од клаонице (градски дио насеља Соколац) до постојећег колектора у Бјелосављевићима и изградњу постројења за пречишћавање пијаће воде на Лазама и надамо се да ће доћи до њихове реализације, истакао је Бјелица.

Према договору предузеће „Гралекс“ са Пала радиће и на пројекту трајног рјешавања фекалне канализације у дијелу улица Јове Јанковића и Марка Ећимовића.

Поред наведеног према ријечима начелника Бјелице, наредне седмице ће у посао увести извођача радова на изградњи два фекална колектора на правцима Мајдани-Бјелосављевићи и Брезјак-Бјелосављевићи вриједности 750 хиљада КМ, у којем општина учествује са oкo 170 хиљада КМ, док су остало донаторска средства.

Рођена 16. јуна 1986. у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршила је у родном мјесту. На Филозофском факултету у Источном Сарајеву студирала енглески језик и књижевност. Дипломирала је 2011. године. Запослена у Инфо центру од 2012. године.