Већ шест година дјечије позориште „Маслачак“ из Бијељине има одличну сарадњу са соколачком Установом за културу. Након паузе изазване познатом епидемијом, синоћ је приређено дружење са најмлађим суграђанима, а глумци су за малишане извели представу „Луцкасти кловнови“.

Вршилац дужности директора Установе за културу “Перо Косорић” Душка Лукић рекла је да је ово наставак одличне заједничке сарадње која траје већ годинама.

– Најмлађа публика увијек се изнова радује новим представама, а доказ томе је и чињеница да је изведби представе присуствовао велики број дјеце предшколског и школског узраста. Све то говори да нашем граду недостаје више културних садржаја, посебно након дуже паузе проузроковане пандемијом”, рекла је она.

Лукићева је најавила да ће ускоро почети припреме за организовање 24. “Госпојинских вечери културе” у оквиру којих ће бити припремљен богат културно-забавни програм, уколико то омогуће мјере заштите од ширења вируса корона које доноси Републички и Општински штаб за ванредне ситуације.

Организатор представе за дјецу “Луцкасти кловнови” била је локална Установа за културу, а покровитељ општина Соколац.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.