У Дом здравља „Др Љубомир Ћеранић” ових дана ће стићи значајне количине вакцина, што ће омогућити масовнију вакцинацију грађана са сталним мјестом боравка у општини Соколац. Директор Дома Здравља Адријана Станар објаснила је да је према препорукама Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске у наредном периоду планирана масовна имунизација.

– Јуче смо добили одређену количину вакцина и сукцесивно је планирано да сваке седмице долазе нове испоруке. Вирус тренутно мирује, али стиже јесен и по закључцима стручњака који се баве овом проблематиком, нови талас вируса корона са могућим сложенијим клиничким сликама се очекује већ крајем августа. Пожељно је на вријеме урадити имунизацију а с обзиром да у нашој локалној заједници тренутно није велики број заражених особа и да је повољна епидемиолошка ситуација, потребно је искористити овај моменат да би се дјеловало превентивно. Данас и сутра ћемо радити имунизацију вакцинама „Астра Зенека“ и „Фајзер“, па сви заинтересовани могу да се јаве тимовима породичне медицине или лично у просторије Дома здравља, истакла је докторица Станар.

Сви грађани са сталним мјестом боравка у Сокоцу који желе да се вакцинишу могу да се јаве надлежним тимовима породичне медицине како би обавили вакцинацију. Том приликом могу навести уколико су заинтересовани за имунизацију вакцином неког другог произвођача.

Према препорукама Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске сви домови здравља су дужни организовати тзв. дане отворених врата у оквиру којих ће се на вакциналним пунктовима грађани моћи вакцинисати без заказивања. Први такав термин у Сокоцу ће у складу са расположивим медицинским особљем бити организован у понедјељак. О мјесту и термину ове врсте вакцинације грађани ће бити благовремено обавјештени.