Јако сам срећна због медаље, срећа сам што сам добила другу шансу да се борим за одличје на овим Олимпијским играма, изајвила је српска теквондискиња Тијана Богдановић након освајања олимпијске бронзе.

Након сребра у Рију, Богдановић је освојила бронзано одличје, пошто је преко репесажа у борби за треће мјесто савладала Јапанку Мију Јамаде 20:6.

“Веома сам срећна због медаље. Срећна сам што сам добила другу шансу да се борим за одличје на овим Олимпијским играма. И даље ми је криво што сам испала у првом колу, али девојка из Шпаније је јако добра и спремна за овај турнир. У Рију сам ја била на њеном месту, била сам најмлађа, она је сада на мом месту и разумем како размишља, нема шта да изгуби, не сумњам да ће освојити злато”, рекла је Тијана Богдановић након освајања бронзане медаље.

“Врло је важно да напоменем у име целог мог тима, да ову медаљу посвећујемо Дамиру Штајнеру, извршном директору Олимпијског комитета Србије који нажалост због несрећних околности није са нама у Токију, али знам да је у мислима са нама и да нам шаље позитивну енергију као и увек. Поред тога медаљу желим да посветим мојој баки која нас је напустила пре два месеца, знам да би сада била поносна на мене, као што је увек била”, закључила је Богдановић.