У присуству великог броја вјерника 25. јула је у Видрићима обиљежена крсна слава храма у изградњи посвећеном икони Пресвете Богородице Тројеручице.

Протојереј ставрофор Младен Видаковић истакао је да градњом овог храма градимо своју душу да би задобили Царство небеско, те захвалио Милану Станојевићу, највећем задужбинару и приложнику храма, али и свим људима који су дали свој допринос његовој изградњи.

Приватни предузетник из Зворника Милан Станојевић, један је од иницијатора градње храма.

– Хвала Господу Богу, крсна слава храма Пресвете Богородице Тројеручице окупила је велики број вјерника. Они који су у почетку били скептици могу да се увјере да је прије свега њена молитва за овај народ и за нашу вјеру допринијела да се људи у овом дијелу Сокоца ангажују како бисмо направили свети храм. Надам се да ћемо следеће године радове привести крају и освештати храм, рекао је Станојевић и захвалио се свештенству соколачке парохије које се брине да радови уредно теку.

Санојевић се осврнуо и на радове на изградњи викенд насеља у Видрићима.

Поред викендице која је већ завршена, правићемо мотел и пет бунгалова. За ово викенд насеље влада велико интересовање људи из Новог Сада, Чачка, Зворника, Подриња и Бијељине и надамо се да ћемо убрзо реализовати овај туристички комплекс. Поред викенд насеља на овој локацији је планирано више пратећих садржаја, између осталог мини зоо врт и спортски терени, објаснио је Станојевић.

Кум крсне славе храма Пресвете Богородице Тројеручице у Видрићима ове године била је породица Горана Боровчанина. Његов син Саша је испред своје породице захвалио вјерницима који су увеличали ово славље истакавши да је кумство велика част и један од највећих животних догађаја у духовном аспекту живота једног човјека.

Рођена 16. јуна 1986. у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршила је у родном мјесту. На Филозофском факултету у Источном Сарајеву студирала енглески језик и књижевност. Дипломирала је 2011. године. Запослена у Инфо центру од 2012. године.