Планинским стазама Јахорине и Равне планине јуче је одржана бициклистичка трка “Термаг МТБ маратон”, који је окупио више од 140 учесника из пет земаља.

У оквиру планинске бициклистичке трке, коју је организовао Хотел “Термаг” са Јахорине, вожене су трке на три стазе дужине 46, 34 и 22 километра, а такмичари су наступали у мушкој и женској конкуренцији у двије старосне групе до 40 и више од 40 година.

Велики број љубитеља бициклизма дошао је данас на Јахорину да учествује у овом значајном спортском догађају, а они са највише такмичарског елана су стигли већ прије неколико дана и тренирали на стазама које је за њих припремио тим Хотела “Термаг”, саопштио је организатор.

Менаџер “Термага” Немања Вучетић рекао је да су промоција Јахорине као дестинације и промоција љетне туристичке сезоне основни циљ овог догађаја.

“Чињеница да је велики број учесника `Термаг МТБ маратона` дошао на Јахорину неколико дана прије самог догађаја и да су повели са собом и породице довољно говори о атрактивности трке и великог интересовања за цикло туризам. Ми смо свјесни те чињенице и улажемо велике напоре како би што већи број људи привукли на Јахорину и представили нас као веома квалитетну цикло дестинацију, за цијелу породицу”, истакао је Вучетић.

Према његовим ријечима, организација “Термаг МТБ маратона” један је од начина, а да се то ради добро потврђује велики број учесника и партнера.

“Велику подршку константно имамо од Туристичке организације Јахорина и њеног директора Игора Тошића, а наш технички партнер су Бициклистички савез БиХ на челу са Тонијем Зорићем и УЦИ Гранд фондо Источно Сарајево и Владимир Куваља, који је и отоворио данашњи `Термаг МТБ маратхон`”, рекао је Вучетић.

Директор “Термаг МТБ маратона” Милан Ђапић изразио је задовољство што је маратон протекао у најбољем реду, нагласивши да је организатор, како би све протекло у најбољем реду, обезбиједио присуство екипе хитне помоћ, подршку полиције, врхунско мјерење времена, официјелне судије из Бициклистичког савеза БиХ.

“Такмичари су одушевљени стазама, њиховом техничком припремом и маркацијом, а посебно љепотом природе”, рекао је Ђапић.

Из Хотела “Термаг” најављују да ће “Термаг МТБ маратон” сигурно прећи у традицију.

Овогодишњи “Термаг МТБ маратон” подржали су Туристичка организација Јахорина и Бициклистички савез БиХ, те компаније “Нектар”, “Проинтер” и “Порше”.