Људи су испред компјутера сами и усамљени, време проводе у затвореном простору, успорено им је дисање и очи су им окупиране различитим садржајима – тврде научници са Факултета наука и технологије у Мисурију.

На основу студије коју су спровели, они су закључили да се на овај начин продубљује и већ постојећа блага депресија, јер један од симптома овог поремећаја јесте одбијање појединца да се склони од рачунара и врати у свакодневицу.

Депресивни студенти су стално испред рачунара

У истраживању из Мисурија је учествовало 216 студената, током којег се пратила њихова употреба компјутера путем специјалних програма, који је откривао њихове навике за рачунаром и странице које најчешће посећују.

Резултати студије су показали да студенти код којих су установљени симптоми депресије, време проводе у непрестаном виртуелном ћаскању, али немају стрпљења да то раде са једном или две особе.

Једини спас су људи, друштво

Они на сваких неколико секунди или минута мењају саговорника и истовремено све време проверавају своју електронску пошту, као да очекују важно писмо.

Проблеми са концентрацијом и пажњом су чести пратиоци депресије, а то је оно што такође може да се примети код већине учесника.