Помоћ добровољаца добро би дошла у гашењу пожара на Равној планини, речено је Срни у Служби цивилне заштите општине Пале.

Руководилац Службе Драган Елек рекао је да би добродошла помоћ добровољаца да носе воду за гашење пожара на стрмим јужним дијеловима Равне планине, гдје трећи дан горе шума и ниско растиње.

Према његовим ријечима, на појединим дијеловима користи се и коњска запрега за допремање воде до пожаришта.

Он је додао да грађевинска машина /дозер/ наставља да пробија пут ка подручју захваћеном пожаром да би ватрогасна возила могла да приђу што ближе и тако омогуће ефикасније и безбједније гашење пожара.

“Ватра иде хумусом, испод земље, кроз пукотине, гори и коријење дрвећа, након чега се руше стабла, и све нам то задаје велике проблеме”, навео је Елек.

Пожар на Равној планини прекјуче у пријеподневним часовима захватио је дио шуме, а по позиву шумара одмах су реаговале хитне службе и све вријеме су на лицу мјеста.

У гашењу учествују радници Шумског газдинства “Јахорина” из Пала, припадници Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Источно Сарајево, као и припадници Службе цивилне заштите општине Пале.