У уторак је званично отворено гласање за најбољу пјесму на дјечијем музичком такмичењу „Ритам Европе“, на ком ће општину Соколац представљати Маријана Грујић, уз плесну пратњу Анђеле Симић и Саре Тошић.

Такмичење Ритам Европе окупља дјецу и омладину узраста од 14 до 21 године, која поред свог града или општине представљају и пјевају на језику једне од земаља Европе, Израела или Аустралије. Према ријечима учеснице такмичења Саре Тошић снимању спота претходиле су вишемјесечне припреме и пробе.

– Такмичење смо схватиле врло озбиљно и темељно смо вјежбале са екипом такмичења која је изузетна. Носимо одлична искуства са припрема и надамо се добрим резултатима, рекла је Тошићева.

Представница наше општине Маријана Грујић објаснила је да ће спот којим ће учеснице представити Соколац премијерно бити приказан на Радио телевизији Републике Српске 25. септембра у 17.20 часова.

Са снимања спота носим дивне утиске. Један дио спота снимили смо на локацијама на Сокоцу а други у Лопарама, граду домаћину овогодишњег такмичења. Представљамо се белгијском пјесмом „Ritam inside“. Драго ми је што са Анђелом и Саром представљам нашу општину и захваљујем свима који су нам подршка, рекла је Грујићева.

Према ријечима Анђеле Симић наставак такмичења заснива се на гласању, када ће сви моћи да дају свој глас за неки од 15 градова у Републици Српској.

– Задовољна сам нашим тимским радом и захвална што смо имали прилику да радимо са екипом која је сваки викенд долазила из Београда, музичким директором Милошем Марковићем, који је радио са Маријаном и са кореографом Миланом Милинковићем, који је Сари и мени помагао око кореографије. Линије за гласање су отворене до 25. септембра и сви који желе да нас подрже могу то урадитим слањем СМС поруке ПЈЕСМА 11 на број 091 510720, истакла је Симићева.

Ритам Европе назив је највећег дечијег музичког такмичења, које се емитује на телевизији са националном покривеношћу и има традицију дужу више од 12 година. Процес припрема дјеце за телевизијски пренос траје девет мјесеци у току којих се они обучавају са телевизијским тимовима Ритма Европе да у телевизијском преносу представе додељену земљу Европе, Израел или Аустралију.

По узору на Евровизију, побједник ће бити одабран комбинацијом гласова стручног жирија, жирија градова и општина учесника телевизијског програма и гледалаца који гласају СМС порукама. Град побједник као награду добија сљедеће године телевизијски пренос на националној телевизији из свог града као и промоцију града на националној телевизији, а дјеца града побједника наградно путовање у земљу коју су у телевизијском програму представљали.

Рођена 16. јуна 1986. у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршила је у родном мјесту. На Филозофском факултету у Источном Сарајеву студирала енглески језик и књижевност. Дипломирала је 2011. године. Запослена у Инфо центру од 2012. године.