Док љето полако пролази, на Јахорини се већ припремају за зимску сезону.

Олимпијски центар покренуо је конкурс „Буди дијете Јахорине“ за основце и средњошколце са подручја Источног Сарајева, који достављањем креативног рада о Јахорини, имају могућност да освоје бесплатне ски карте за радне дане предстојеће сезоне.

Десетогодишња Лана Малиш одличан је ученик Основне школе „Пале“, која се са скијама дружи већ осам година. На конкурс „Буди дијете Јахорине“ послала је цртеж којим је представила своје дружење са Јахорином, од првих скијашких корака и медаља. Ски карта, каже, и те како ће јој много значити.

– Значи ми много, зато што тренирам скијање и сваки дан проводим на Јахорини. Жељела бих да позовем сву дјецу да направе неки цртеж и да пошаљу у Олимпијски центар Јахорина да би могли да добију карте и ако неки не знају да скијају да тако добију прилику да науче – истиче десетогодошња Лана.

Одзив малишана већ је велики, а циљ је да се сва дјеца Источног Сарајева пријаве, искористе ову могућност и скијају на својој планини, кажу у Олимпијском центру Јахорина, гдје је конкурс отворен до 1. октобра.

– Подразумијева се да се дјеца пријаве на наш сајт на Олимпијски центар Јахорина и да на било који начин се умјетнички изразе према Јахорини, нашој олимпијској љепотици – могу да пошаљу цртеж, фотографију, слику или пјесму – истиче Дејан Љевнаић, директор Олимпијског центра Јахорина.

Свечана додјела карата ученицима биће уприличена по завршетку конкурса, а у Олимпијском центру истичу и да од 15. септембра, за скијаше почиње претпродаја ски карата са попустом од 15 одсто, која ће трајати до 1. новембра. На овој планини у току је велики инвестициони циклус који, између осталог, подразумијева градњу пет нових жичара.

– Оно што је за Јахорину ове године карактеристично јесте да смо двоструко повећали капацитет ски центра, за 9.500 скијаша на сат је повећан капацитет, повећали смо капацитет осњежених стаза за 50 одсто, расвјету стаза за 25 одсто и могу да кажем да ћемо спремно дочекати сезону, те да ове године скијаши неће препознати Јахорину – каже Љевнаић.

Док се Јахорина припрема да нову сезону дочека у новом руху, на ђацима Источног Сарајева је да искажу креативност и искористе могућност да уживају у њеним зимским чарима.