Фото: Бојан Д.Тошић

Дом здравља на Сокоцу располаже довољном количином вакцина против актуелног вируса корона. Према ријечима директорице соколачког дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“, Адријане Станар свакодневно се врши имунизација заинтересованих и тај процес тече континуирано, без заказивања.

Тренутна епидемиолошка ситуација на подручју наше општине, није стабила као претходна два мјесеца, има неколико нових позитивних случајева, али је под контролом. До сада се вакцинисало 2.356 лица, те њих 1.647 је примило другу дозу вакцине. Када погледамо број вакцинисаних, томе можемо додати и број особа које су се вакцинисале у Србији а имају стално мјесто боравка у Сокоцу – навела је Станар, те додала да је неохподно да се ти пацијенти и по препоруцу Министарства здравља и социјалне заштите јаве свом љекару породичне медицине како би се извршила евиденција имунизације.

Пријава, када је извршена имунизација и којом вакцином је неопходна, како би се формирала комплетна слика на епидемиолошку ситуацију и праћење у ком смијеру ће ићи четврти талас вируса.