На Сокоцу је током ове седмице забиљежен благи пораст заражених вирусом корона, а једно лице је хоспитализовано, рекла је Срни Адријана Станар, директор локалног Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“.

Она је нагласила да је, углавном, ријеч о блажим клиничким сликама код лица код којих је током ове седмице потврђено присуство вируса корона.

Према њеним ријечима, на Сокоцу се од вируса корона лијечи шест особа, а код 13 траје здравствени надзор.

Она је нагласила да је до сада на Сокоцу вакцинисано укупно 2.412, а рекацинисано 1.840 лица, те да имунизација у овој локалној заједници тече континуирано.

Станарева је навела да је соколачки Дом здравља добио 170 доза друге компоненте вакцине „спутњик ве“, којима ће бити ревакцинисана лица која су прву дозу примила почетком јуна, те да ће до краја септембра све особе које су раније вакцинисане овом вакцином добити други дозу током овог мјесеца, на вакциналном пункту у Дому здравља.

„Вакцина има довољно на стању у нашој установи, углавном `спутњика ве`, затим вакцина `синофарм` и `фајзер`. Располажемо довољним бројем тестова, спремни смо и надамо се да неће доћи до неког значајнијег погоршања епидемиолошке ситуације на подручју наше општине“, изјавила је директор соколачког Дома здравља.