Фото: В.Реновица

Поводом овогодишњег дјечијег фестивала „ Ритам Европе“, данас је у Сокоцу одржана конференција за новинаре на којој су се заједно са организаторима, представиле наше младе учеснице Маријана Грујић, Анђела Симић и Сара Тошић које изводе белгијску пјесму.

Према ријечима извршног директора фестивала Давида Макевића, спот на којем су дјевојке вриједно радиле протеклих осам мјесеци, биће премијерно приказан на Радио – телевизији Републике Српске 25. септембра са почетком у 17.20. минута.

– Општина Соколац је узела учешће у реализацији пројекта „Ритам Европе“ и укључила се у групу од 15 градова и општина. Пројекат за циљ има подстицање и развијање младих талената, рекао је Макевић и истакао да се Соколац према досадашњим пресјецима гласова нашао међу првих десет такмичара.

– Побједик ће бити одабран пропорцијом гласова на сљедећи начин: 50% гласова публике која гласа СМС порукама, те комбинацијом гласова стручног жирија, жирија градова и општина учесника телевизијског програма.

Фото: В.Реновица

Анђела Симић на плесном подијуму заједно са Саром, прати извођача белгијске нумере Маријану Грујић.

– Уживале смо у самим припремама за ово такмичење протеклих мјесеци и радујемо се финалу. Користим прилику да још једном позовем наше суграђане и остале општине да нам пруже подршку уколико до сада нису гласали, како би имале шансу да побиједимо и тако доведемо „Ритам Европе“ у наш град. Имамо прилику испунити жељу да слику Сокоца кроз објектив пошаљемо у свијет – истакла је Симићева.

Гласање се врши тако што се пошаље текст: ПЈЕСМА (размак) редни број наступа – нпр. ПЈЕСМА 11 на број 091510720. Гласање је могуће са свих бројева телефона моблиних оператера у БиХ.

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.