Планирана акција чишћења у Сокоцу поводом 18. септембра – Свјетског дана чишћења у организацији Планинарског друштва „Гласинац“ која је требала данас да се одржи, одгађа се због лоших временских услова.

Секретар Планинарског друштва „Гласинац“ Вера Мијатовић је потврдила за „Инфо радио “да се акција отказује и помјера за наредни викенд, када се обиљежава 26. септембар – Свјетски дан чистих планина.

Она је позвала сва удружења, друштва и љубитеље природе да се одазову поменутој акцији, чији је циљ скретање пажње на неопходност заштите природе кроз одрживо и рационално управљање ресурсима наших планина.


Јавни позив за учешће у великој акцији чишћења општине Соколац
“ОЧИСТИМО СОКОЛАЦ ЗА ЈЕДАН ДАН”
(Очистимо градске улице, паркове, излетишта, изворишта, шуме, села и засеоке)

Се због лошег времена одгађа за 26.9 2021. Дан чистих планина.

На приједлог Планинарског друштва „Гласинац“ Општина Соколац заједно са удружењима, организацијама и волонтерима планирали смо да учествујемо у Свјетском дану чишћења, 18. септембра 2021. године.

Због лошег времена ове акције спајамо у једну.

Акција почиње у 10,00 часова, а мјесто окупљања је Трг Српских бораца испред зграде Општине Соколац.

Тим поводом, позив упућујемо Јавним установама, државним и приватним предузећима, школама да се придруже акцији.

Позивамо и све суграђане, којима је стало до изгледа града у коме живимо, да се придруже овој свјетској акцији и аплеујемо да у самосталним акцијама очисте околину својих кућа и зграда, те воде рачуна о одлагању отпада.

Укључи се и ти и буди дио планетарног покрета!

Очистимо наш град и наше планине заједно!