Једна жена се жалила. Муж јој није честитао рођендан, вређао је као и обично, понижавао. Није јој купио ни неку ситницу. Одрасла деца су послала поруку и то је то. И ево, она седи код куће и плаче. Напунила је педесет година. Она дефинитивно не воли да приговара. Тако се, нажалост, догодило.

Пожалила се свој интернет другарици коју је слабо познавала. Она је упитала:” Где живите? Ако желите, ја ћу доћи до вас, ако сте близу. Успут ћу купити укусне хамбургере или пицу са шунком. Купићу газирано пиће. И хрскав кромпир налик маслацу, у коцкама. И све ћемо појести, па ћемо у биоскоп. Ако сте далеко или не желите моју посету, наручите све ово сами. А онда идите у биоскоп. Нашминкајте се, лепо се обуците, радујте се! Уживајте у животу! Не дајте никоме да вам украде рођендан. Сваки дан је поклон, сваки дан живота је празник. Ја то добро знам.”

А госпођа која се пожалила упитала је: “Ви сте психолог, зар не?”

А друга дама је одговорила: “Не. Ја сам медицинска сестра на одељењу интезивне неге”.

Да. Ово правилна стручна препорука. Не дозволите себи да вам украду ни један дан живота. Ни један сат вашег живота. Купите себи нешто лепо, идите на лепо место, дружите се и обуците најбољу хаљину. Ово је савјет специјалисте који свакодневно види колико је живот кратак, колико је драгоцјен.